Voorbereiding voor de Installatie van Uw Laadstation

Bij ChargeCars streven we ernaar om uw laadstation installatie zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Om dit te bereiken, vragen we uw medewerking bij de voorbereiding van enkele belangrijke zaken. Hieronder vindt u een gedetailleerde lijst van punten waar u rekening mee moet houden voordat onze monteurs bij u langskomen voor de installatie.

Voorbereidende Stappen

Vrijmaken van de Werkplek

Zorg ervoor dat de ruimte waar het laadstation geïnstalleerd moet worden, volledig vrij is van obstakels. Dit omvat niet alleen de muur waaraan het laadstation komt te hangen, maar ook de vloer en de directe omgeving. Denk hierbij aan fietsen, tuinmeubelen, en andere voorwerpen die de installatie kunnen belemmeren.

Water in de Kruipruimte

Controleer (indien wij door de kruipruimte moeten) of er water in de kruipruimte aanwezig is. Water kan een probleem vormen voor de elektrische installaties en moet daarom voorafgaand aan de installatie verwijderd worden. Zorg dat de kruipruimte droog is, zodat onze monteurs veilig kunnen werken.

Beschikbaarheid van Stopcontacten en Stroomvoorziening

Controleer of er een geschikt stopcontact en voldoende stroomvoorziening in de buurt van de installatielocatie aanwezig is. Indien u niet zeker weet of de stroomvoorziening toereikend is, kunt u dit bespreken met onze monteurs tijdens de installatieplanning.

Toegang tot de Meterkast

Onze monteurs hebben toegang nodig tot de meterkast om de installatie correct uit te voeren. Zorg ervoor dat deze makkelijk bereikbaar is en niet geblokkeerd wordt door meubels of andere objecten.

Internetverbinding

Voor sommige laadstations is een internetverbinding noodzakelijk om updates te ontvangen en om de laadsessies te kunnen monitoren. Zorg ervoor dat er een stabiele internetverbinding beschikbaar is op de locatie van het laadstation.

Overige Installaties

Als er andere installaties in de buurt van het laadstation zijn (zoals airconditioning units, tuinverlichting, etc.), laat dit dan van tevoren weten. Dit helpt ons om rekening te houden met mogelijke interferenties en om de installatie veilig en efficiënt uit te voeren.

  Op de Dag van de Installatie

  Aanwezigheid van een Volwassene

  Zorg ervoor dat er tijdens de installatie een volwassene aanwezig is die onze monteurs toegang kan geven tot uw eigendom en eventuele vragen kan beantwoorden.

  Veiligheid van Huisdieren

  Om veiligheidsredenen is het belangrijk dat huisdieren uit de buurt van de werkplek blijven. Dit voorkomt ongelukken en zorgt ervoor dat onze monteurs zonder onderbrekingen kunnen werken.

  Inspectie van de Werkplek

  Onze monteurs zullen bij aankomst een korte inspectie doen van de werkplek om er zeker van te zijn dat alles gereed is voor de installatie. Indien er zaken zijn die nog aangepakt moeten worden, zullen zij dit met u bespreken.

   Na de Installatie

   Uitleg en Demonstratie

   Na de installatie zullen onze monteurs een korte uitleg en demonstratie geven over het gebruik van het laadstation. Zij zullen u laten zien hoe u het laadstation bedient, hoe u laadsessies start en stopt, en hoe u eventuele problemen kunt oplossen.

   Documentatie

   U ontvangt na de installatie alle benodigde documentatie, inclusief de gebruikershandleiding, garantiebewijzen, en contactgegevens voor eventuele ondersteuning.

   Onderhoud en Service

   Om ervoor te zorgen dat uw laadstation in optimale conditie blijft, raden we regelmatig onderhoud aan. Onze klantenservice staat klaar om u te helpen met al uw vragen en om periodieke controles te plannen.

    Door deze stappen te volgen, helpt u ons om de installatie snel en efficiënt te laten verlopen. We kijken ernaar uit om u te helpen met de installatie van uw laadstation en om bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

    Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Bedankt voor uw medewerking!

    Solliciteren

    Binnen 48 uur een afspraak!
    Solliciteren formulier